Perşembe, Nisan 25, 2013

Keçe'den Ekmeklik / Kurabiyelik Yapımı



Ekmeklik niyetiyle yapıp, sonra ekmeklik için biraz büyük olduğunu anlayıp, sonra da nasıl kullanacağımı tam olarak belirleyemediğim için ortalıkta ıvır zıvır için kullandığım bir çalışma :)

Ölçmediğim için hangi ölçülerle yaptığımı bilmiyorum, ama en iyisi ölçerek hesap ederek çalışmak. Yoksa benim gibi nerede kullanacağınızı şaşırabilirsiniz.

İçine bir tabak oturtup, ya da ekmeklik oturtup istediğiniz şeyleri servis edebilirsiniz. Yalnızca ekmek olmak zorunda değil, kurabiye, poğaça, çörek vs. Tabak oturtun dememin sebebi ise, keçe kalıp gibi durmadığı için bir desteğe ihtiyacı oluyor yoksa yamulabilir, şekli bozulabilir. Çok büyük yapmazsanız ve benim gibi aceleci değilseniz ortaya çok şirin şeyler çıkıyor. Ama çok acele etmeyelim. Ağır ağır acele edelim ;)




Son Eminönü ziyaretimde yoğunluğumuzdan dolayı görümcecikle keçe alamadık. Hala elimde kalın keçelerim var onlarla da yapabileceğim çok şey yok gibi. Şimdilik elimizdeki budur, idare ediverelim ;)



Yapılışı



Resimde de anlatmaya çalıştığım gibi, kare ya da dikdörtgen kestiğimiz kalın keçenin her bir köşesinden eşit olacak şekilde küçük bir kare kesip çıkartıyoruz (kırmızı kısımlar) Eğer uç kısımlarına benimki gibi dalga formu vermek istiyorsanız bir makas yardımıyla kırt kırt kesiyoruz başka bir esprisi yok :) Yeşille gösterdiğim kısımlardan küçük delikler açıyoruz ve sarı renkle gösterdiğim şekilde tül, kurdele ya da ip yardımıyla bağlıyoruz. Üzerini keçe, çiçek, kurdele vs. ile dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz, hayal gücünüze sağlık. Ben bu kısımlarda yine aceleci olduğum için yamuk yumuk kalplerim dikkatinizden kaçmamıştır :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder