Perşembe, Ekim 24, 2013

Mezgit Fileto Tava



Hayırlı Sabahlar.

Bence balıklar arasında en hafif ve en yumuşacık olanı mezgit. Kızartma olarak çok seviyorum. Tam da balık mevsimiyken muhakkak yapmanızı tavsiye ederim. Sosundaki soda/maden suyu sayesinde hafif çıtır bir kaplaması oluyor. 10 dk da hazırlayıp pişirip yiyebileceğiniz bir tarif. Yanında da göbek, roka ve taze nane üçlüsünden oluşan bol ekşili bir salata çok iyi gider.

Bizim balıkçı balıkları güya fileto hazırlamış. Balıkları tekrar temizlemek zorunda kaldım. O yüzden ya becerikli bir balıkçıya hazırlatın ya da uzman tv den balık fileto nasıl hazırlanır öğrenip kendiniz hazırlayın :)

Şunun gibi mesela. Gerçi bu şekilde balığın yarısı çöpe gidiyor gibi geliyor bana ama kedicikler ne güne duruyor değil mi? :)



Mezgit Fileto Tava
  • 3-4 adet filetosu çıkarılmış mezgit
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik soda
  • tuz
  • kızartmak için sıvıyağ


Yumurta, soda, un ve tuz bir kapta iyice karıştırılır. Balıklar bu sosa iyice bulanıp yağı kızdırılmış tavaya alınır ve arkalı önlü kızartılır. Hepsi bu kadar. Afiyet olsun ;)

2 yorum: