Sürekli yaptığım fırın sütlaç. Hayal kırıklığına
uğratmayacak garanti bir tarif. Bunu yapmaya başladığımdan beri hiç normal
sütlaç yapmadım. Üzeri kızarınca lezzeti tamamen değişiyor sanki. Tarifin aslı Oktay
Usta’dan.
Nasıl yapmışım bir bakalım.
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 4 tatlı kaşığı mısır nişastası
- Ketılımızda ayrıca 1,5 litre suyumuzu kaynatıyoruz.
Hazırlanışı
- Pirinç ve 2 su bardağı su küçük bir tencere ya da sosluğa alınarak pirinçler pişene kadar kaynatılır. Pişince suyu süzülür.
- Bir tencerede yarım bardağını ayırdığımız sütümüz ısıtılır, kaynamaya yakın şeker ve pirinci eklenir.
- Ayrılan yarım bardak sütte mısır nişastası açılır. Tenceredeki süt kaynayınca yavaş yavaş bardaktaki karışım eklenir. Kıvamı normal sütlaca göre biraz daha akışkan olmalı.
- Bir kaç dakika daha pişince ocağın altı kapatılır.
- Sütlacımız güveç kaplarına eşit miktarda paylaştırılıp, elimizdeki en derin fırın tepsisine eşit aralıklarla dizilir.
- Ketılda kaynattığımız su, güveçlerin yarısına gelecek kadar fırın kabına dökülür (benmari usulü gibi) ve 200°C lik fırına verilir. Üzerleri kızarana kadar pişirilir. Biraz ılınınca buzdolabına alınır.
- Soğuyunca servis yapılır.
*Tarifleri anlatırken sanki muhatabım hiçbir şey bilmiyormuş
gibi anlatmaya özen gösteriyorum, evet bunu bilerek yapıyorum. Çünkü eğer bu blogdan
faydalanılmasını istiyorsam anlaşılır, iç açıcı ve ayrıntılı olması gerek. Hiç kimse faydalanmayacak olsa bile benim tarif defterim artık burası olacağı için en azından bana hoş görünmesi gerek :)
Fakat fotoğraflarımı hep akşam telefonla çekmek zorunda
kaldığım için biraz amatör görünüyor olabilirler. Bu sorunun da üstesinden
yakın zamanda geleceğim inşallah.
Takip ettiğim onlarca bloğa baktığımda yine
de eldeki imkanlarla fena şeyler de çıkmıyor hani :) Elinde profesyonel fotoğraf
makinası olup da bu kadarını bile yapamayanları görünce, şimdilik bir nebze de
olsa rahatlıyorum :)
Ama biraz mükemmeliyetçi olduğum için sanırım, daha iyisi
olmalı diyorum.
Çok yakında inşallah :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder