Çarşamba, Ağustos 14, 2013

Kahvaltılık Közlenmiş Kırmızı (Kapya) Biber


Hayırlı sabahlar.

Bugün sırada benim yemeye doymadığım bir kahvaltılık var. Gerçi o benim için kahvaltılık değil her öğün yenebilecek leziz bir zeytinyağlı. Yemelere doyamadığım bir lezzet. Konserve olarak da satılıyor fakat, hazırlardaki o keskin ekşi sirke tadını sevmiyorum. Evde yapılanı her zaman daha doğal ve lezzetli. 

Bu tarifi elinizde biberiniz az olsun çok olsun farketmez yapabilirsiniz. Ben biberim az olduğu için kaynatmadan hazırladım sosunu. Ama eğer bir kaç gün ya da daha fazla, hatta kış için muhafaza edeyim diyorsanız, onu da nasıl yapacağınızı açıklayacağım inşallah.

Malzemeler

  • 7 adet orta boy kırmızı biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik


Hazırlanışı

Kırmızı biberler yıkanıp kurulanır ve yağlı fırın kağıdı serili tepsiye dizilir. 200°C fırında kabukları iyice kalkıncaya kadar pişirilir. Fırından alınca kabuklarının daha rahat soyulması için buzdolabı poşetine ya da bir kaba konulup ağzı kapatılır ve yarım saat kadar dinlendirilir. Daha sonra kabukları soyulur.*Fırın poşetine ya da kapalı bir kaba koymasanız da bence zaten kolay soyuluyor biberler. Kabuklarını soyarken biberlerin kendi suyunun ziyan olmaması için sosunu yapacağımız kabın üzerinde bu işlemi yapmanızı öneririm. Fotoğrafta gördüğünüz su biberlerin kendi suyudur. Lezzeti de buradan geliyor bence. Tercih sizin.
Kabuklarını soyduğumuz biberleri dilimleyebilir ya da bütün olarak da kullanabilirsiniz.
Kış için saklayacaksanız bir tencereye hemen tüketecekseniz geniş bir kaba biberleri alıyoruz. Sarımsakları zevkinize göre ister kıyarak ister diş halinde ekliyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyerek kış için hazırlıyorsak 5 dk kadar kaynatıyoruz. Bu esnada 1 çay bardağı su ilave edebiliriz. Eğer hemen tüketeceksek su eklemeden diğer tüm malzemeleri ekleyerek karıştırıp buzdolabına alıyoruz, soğuyunca servis yapıyoruz.
Kış için hazırladığımız biberleri kavanoza doldurup ağzını iyice kapatıp buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder