Hafta sonu kuzenli kahvaltımızdan bir tatlı daha.
Bu tarifin tabanında Hünerli Bayan Müge Hüner’in tarifini
denedim. Nefis!
E altyapı güzel, temel sağlam olunca size de süslemek,
allamak, pullamak kalıyor. Kremasını da milföy çubuklarından kalan kremayı
kullandım. Çilekleri de Allah yaratmış mis gibi var mı daha ötesi.
Ne sihirdir ne keramet el becerisidir marifet :) Henüz çok hünerli
olamasak da, hedefimiz inşallah mutfakta bunlar da benden sorulur diyebilmek :) Mükemmeliyetçi olunca
azıyla yetinemiyor insan.
Tarifi övüyorum çünkü tabanı Hünerli Bayanlardan, Kreması
arkadaşım Özlem’in tarifinden, meyvesi de Rabbimden. İşte o yüzden bu tarif çok
lezzetli.
Aslında minik tartölet kalıplarımla yaptım bu tarifi, artan
hamurdan da bu fotoğraftaki tartölet çıktı. Minikler biraz fazla pişip
solaryumdan yeni çıkmış bir hal alınca onları fotoğraflamadım :)
Müge Hüner’inde belirttiği gibi büyük kalıplarla yaparsanız
keserken biraz zorlanıyorsunuz, minik kalıplarla yaparsanız servis etmeniz daha
kolay olur.
Bu tarifle 18 küçük, 1 tane de orta boy tartöletim oldu.
FINDIKLI ÇİLEKLİ TARTÖLET
Malzemeler
- 125 Gr. Yumuşak Margarin
- 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
- 1 Su Bardağı Fındık
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- 1 Adet Yumurta
- 2,5 - 3 Su Bardağı Un
Kreması için bakınız: Kremalı MilföyÇubukları / Milföy Tatlısı
Üzerini süslemek için Çilek
Yapılışı
Yumuşamış margarinimizi ve pudra
şekerini elimizle yoğuruyoruz, iyice karışınca fındık, limon kabuğu rendesi ve
yumurtasını ekliyoruz. Karışımı iyice yediriyoruz.
Unu azar azar ilave ederek
karıştırmaya devam ediyoruz.
Yumuşak ama yapışmayan bir kıvam alana
kadar karıştırıyoruz.
Buzdolabında 1 saat bekletiyoruz.
Yağladığımız tart kalıplarına,
merdaneyle 1 cm kalınlığında açtığımız hamurumuzdan kesip koyuyoruz, iyice
bastırıp kalıbın şeklini almasını sağlıyoruz.
180°C fırınımızda üzerleri hafif
pembeleşene kadar 20-25 dk kadar pişiriyoruz.
Pişince fırından alıp, kalıplarından
çıkarıp ılınmaya bırakıyoruz.
Hazırladığımız kremamızdan kalıplarımıza dolduruyoruz. *Bu
aşamada krema sıkma aparatını kullanmanızı tavsiye ediyorum.
Son olarak üzerini çilekle süslüyoruz.
Buzdolabına alıp, birkaç saat sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder