Ton balıklı börek yemiştim fakat kızartması nasıl olur diye
merak ederek, sevdiğim malzemeleri de ekleyerek yaptım bu böreği. Tamamen
doğaçlama oldu. Eğer közlenmiş sebze tadını seviyorsanız bu böreği de
seveceğinize emin olabilirsiniz.
Malzemeler
- 2 adet yufka
- 1 konserve ton balığı (160 gr kutuda)
- 1 adet közlenmiş patlıcan - konserve ise 5 yemek kaşığı yeterli
- 1 adet közlenmiş kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı mısır
Hazırlanışı
Konserve közlenmiş biber kullanacaksanız öncelikle yoğun
sirke tadını atması için biberi yıkıyoruz. Patlıcan ve biberi inceden kıyıp,
yağı süzülmüş tonbalığı ve mısırla karıştırıyoruz. Yufkaları 12 eşit üçgen parçaya
bölüp, iç harcını ekleyerek sigara böreği şeklinde sarıyoruz. Böreklerin
yarısına gelecek kadar yağda kızartıyoruz. Sıcakken servis ediyoruz.
*Börekler sıcakken çıtır çıtır fakat ılınınca yumuşuyor.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder