Perşembe, Mart 12, 2015

"1" Yaş Doğum Günü Partisi


Rana çiçeğimiz 5 Mart 2014 de katılmıştı aramıza. Günler günleri, haftalar haftaları, aylar ayları kovaladı ve dopdolu musmutlu bir o kadar da zor ve yoğun bir yılı geride bıraktık. Çok zorlandığım, depresyonda olduğumu düşündüğüm zamanlarım oldu ama Elhamdülillah o geçmez dediğim bitmez dediğim zor zamanlar da, sıkıntılar da geldi geçti. Her sıkıntının ardında muhakkak bir ferahlık vardır buna inanmak gerek. Şimdi bu satırları yazabiliyor ve yazarken de gülümsüyorsam bu yazdıklarımı okuyan her anneye güç versin söylediklerim; zor zamanlar skıntılar geliyor geçiyor. Kuzunuzun o minicik ellerini burnunu bol bol öpün, bol bol fotoğraf çekin, bol bol konuşun onunla. Her şey geliyor geçiyor ama yeter ki onunla geçirdiğiniz zaman boş geçmesin, sonradan pişman olmayın uhde kalmasın içinizde yapmadıklarınız. Tadını çıkarın her anının. Elhamdülillah kendi açımdan içimde kalan bir şey yok tostosumla ilgili. Vaktimizi güzel geçirdik beraber :)

Beraber geçirdiğimiz 9,5 ayın sonunda işe başladım ama kızımı da teyzesine emanet ettim, elhamdülillah kızkardeşim gibi bir şansımız var ve kızımı sevgi dolu güvenilir ellere emanet ediyorum, gözüm arkada kalmıyor. Teyzesiyle 1. yaşını doldurdu sevgili balık burcu dünyalar güzeli bebeğim. İş yerinden izin aldım onun için, doğduğu gün yanında olmalıydım tabiki :) 7 Martta da 1. yaş doğum gününü kutladık. İşte bu postta doğum günü ayrıntılarını bulacaksınız. Göreceğiniz her bir şey el emeğidir. Duvardaki süsler, Rana 1 Yaşında yazısı her şey ellerimizden. İnşallah büyüdüğünde bu fotoğraflara bakar da mutlu olur.

Geçelim fotoğraflara.. Çeşit sayısını az tuttuk. Hiç bir şeyden kalmasın, israf olmasın gereksiz de uğraş olmasın diye az ve öz bir masa hazırladık. Tarifler sırayla günbegün gelecek inşallah :) 


  • Soframızda herkesin parmağı vardı :)



  • Yeşillikli Arpa Şehriye Salatası



  • Vişneli Tart






  • Havuçlu cevizli muffinler / Tarif yakında :)





  • Palyaço suratlı yoğurtlu tavuk salatası :)



  • Doğum günü pastamız. Karışık meyveli şeker hamurlu butik pasta



  • Fotoğraf çalışmaları falan :)




  • Zeytinyağlı Sarma 


Bir de annemin ellerinden missler gibi çiğ süt kaymağı sosuyla tatlandırılmış peynirli börek vardı. Kaymağın böreğe kattığı lezzete inanamazsınız. Onun da tarifini eklemeye niyetliyim ama bakalım ne zaman :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder