Salı, Temmuz 30, 2013

Pane Harçlı Tavuk But ve Peynirli Tereyağlı Erişte


Bir saatten bile az vaktim var ne yapabilirim diye düşünüyorsanız, güzel bir ikili var sırada. Arada sırada yaparım ve de tavsiye ederim.

Pane Harçlı Tavuk But


Malzemeler
  • 4 adet tavuk but
  • 1 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 4-5 kaşık pane harcı

Hazırlanışı

Tavuk butlarını bir tencereye alıp suyunu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Biraz pişirdikten sonra tuzunu ekliyoruz. Pişen tavukları tencereden alıp, önce çırptığımız yumurtaya ardından pane harcına bulayarak 2-3 kaşık sıvı yağ eklediğimiz tavada her tarafını kızartıp servis tabağına alıyoruz.

Peynirli Tereyağlı Erişte


Malzemeler
  • 2 su bardağı erişte
  • 1 litre su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı peynir
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

Erişteleri kaynar su dolu tenceremize alıyoruz. Tuzunu ekleyip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Ayrı bir tencerede tereyağını eritip üzerine peyniri ekliyoruz. Bir süre kavurduktan ve peynir iyice yumuşadıktan sonra tencereden alıp suyunu süzdüğümüz erişteleri üzerine ilave ediyoruz. Bir kaç kez karıştırıp altını kapatıp servis tabağına alabiliriz.

İşte hepsi bu kadar basit ve hızlı. Ben peynir olarak annemin yaptığı çökeleği kullandım, eridi dağıldı ve eriştelerin arasında yok oldu.. Ama lezzeti tam yerinde duruyordu :) Siz de dilediğiniz peyniri kullanabilirsiniz çökelek ya da kalıp peynir fark etmez. Çok ekşi ya da tatsız peynir kullanırsanız eriştenin tadını bozabilirsiniz, bu kadarına dikkat etmeniz yeterli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder