Doğum Günü sofrasından bir başka tarif. Dolmanın her türlüsüne bayılırım bayılırım :) Sarmaya da hakeza.
Dolmalar favori yemeklerimdendir. Yanında yoğurt ya da salata varsa değmeyin keyfime :) Var mı daha ötesi?
Malzemeleri yine göz kararı yaptığım için net veremiyorum. Ama iç malzeme ne kadar bol olursa o kadar lezzetli olur, bilen bilir. Özellikle, baharatı ve soğanı bolsa lezzeti garanti bir yemek.
Taze Biber Dolması
Malzemeler
- 15 adet orta boy dolmalık yeşil biber
- 2,5-3 su bardağı pirinç
- 3 baş kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 büyük ya da 4 küçük domates :)
- Yarım 1/2 çay bardağı kadar sıvı yağ
- Tuz, nane, karabiber, pul biber
- İsteğe bağlı maydonoz, dereotu (ben eklemedim)
Hazırlanışı
- Biberler, sapları koparılarak dolmalık olarak hazırlanır.
- Bir kapta yıkanmış pirinç, ince doğranmış soğanlar, ince doğranmış 1 adet büyük ya da 2 adet küçük domates, salça, baharatlar, sıvı yağ karıştırılır. Bu aşamada tadına bakıp, eksikse üzerine biraz daha malzemelerinizden ekleyebilirsiniz.
- Biberlerin içine iç harcımızdan çok fazla doldurmuyoruz ki şişip taşmasın. Tüm biberlere aynı işlemi uygulayıp tencereye dizdikten sonra üzerlerine kapak olarak domatesten parçalar kesip kapatıyoruz.
- Dolmaları geçmeyecek kadar su ekleyip, bu suya da 1 tatlı kaşığı kadar salça, biraz tuz, nane ve sıvı yağ ekliyoruz.
- Üzerlerine bir yemek tabağı koyup kapağını kapatıyoruz.
- Kaynayana kadar orta ateşte, kaynayınca kısık ateşte yumuşacık olana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder