Çarşamba, Temmuz 10, 2013

Taze Biber Dolması


Doğum Günü sofrasından bir başka tarif. Dolmanın her türlüsüne bayılırım bayılırım :) Sarmaya da hakeza. 

Dolmalar favori yemeklerimdendir. Yanında yoğurt ya da salata varsa değmeyin keyfime :) Var mı daha ötesi?

Malzemeleri yine göz kararı yaptığım için net veremiyorum. Ama iç malzeme ne kadar bol olursa o kadar lezzetli olur, bilen bilir. Özellikle, baharatı ve soğanı bolsa lezzeti garanti bir yemek.

Taze Biber Dolması

Malzemeler

  • 15 adet orta boy dolmalık yeşil biber
  • 2,5-3 su bardağı pirinç
  • 3 baş kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 büyük ya da 4 küçük domates :)
  • Yarım 1/2 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • Tuz, nane, karabiber, pul biber
  • İsteğe bağlı maydonoz, dereotu (ben eklemedim)

Hazırlanışı

  1. Biberler, sapları koparılarak dolmalık olarak hazırlanır.
  2. Bir kapta yıkanmış pirinç, ince doğranmış soğanlar, ince doğranmış 1 adet büyük ya da 2 adet küçük domates, salça, baharatlar, sıvı yağ karıştırılır. Bu aşamada tadına bakıp, eksikse üzerine biraz daha malzemelerinizden ekleyebilirsiniz. 
  3. Biberlerin içine iç harcımızdan çok fazla doldurmuyoruz ki şişip taşmasın. Tüm biberlere aynı işlemi uygulayıp tencereye dizdikten sonra üzerlerine kapak olarak domatesten parçalar kesip kapatıyoruz. 
  4. Dolmaları geçmeyecek kadar su ekleyip, bu suya da 1 tatlı kaşığı kadar salça, biraz tuz, nane ve sıvı yağ ekliyoruz. 
  5. Üzerlerine bir yemek tabağı koyup kapağını kapatıyoruz.
  6. Kaynayana kadar orta ateşte, kaynayınca kısık ateşte yumuşacık olana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder