Pazartesi, Temmuz 15, 2013

Yoğurtlu Şehriye Çorbası


Hayırlı sabahlar, hayırlı işler. Evdeki hanımlara da hayırlı uykular :) diyerek yeni bir haftadan herkese selamun aleykum. Allah'ın selamı, bereketi, rahmeti ve merhameti hepimizin, tüm inananların üzerine olsun. Amin.

Ramazan geldi, mutfaklarda iftara doğru hummalı bir telaş başladı. Hamarat ve çeşidi abartma konusunda uzman hanımlarımız ibretlik iftar sofraları kuruyordur eminim. Fakat, bizim evde var bir tembellik. Ne iftara düzgün bir şey yapabildim henüz, ne de sahura. Geceleri ölü gibi kalkıyorum, iftara hazırlıkta da zaten iş dönüşü olduğundan pestilim çıkmış gibi kolay, hızlı, 5 dk da ne yapabilirim düşüncesiyle mutfağa giriyorum. E haliyle bu şekilde olunca ortaya nefis yemekler, iftar menüleri çıkmıyor. 

Ramazana merhaba dediğim yazımda, geçen yıl ramazanın ne kadar kolay geçtiğinden bahsetmiştim. Nazar değdi sanırım :)

Gerçekten bloğuma bir göz attığımda, henüz ana yemek niyetine dişe dokunur hiç bir şey yapmamışım bunu gördüm. O yüzden, diğer bloggerların yaptığı gibi iftar menüsü seçenekleri sunamıyorum size. Burası mütevazı bir blog :) Henüz yolun başındayız.

En azından en sık yaptığım çorbamın tarifini vereyim. Yapması bana çok kolay geldiğinden sık sık yaparım. Ölçüleri değiştirmeden deneyin, sonrasında yorumlarınızı beklerim.

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 2 litre sıcak su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1/2 yarım su bardağı su


Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane


Hazırlanışı

  1. Tencereye 2 kaşık sıvı yağ ile şehriyeleri alıp rengi dönene kadar kavuruyoruz. Üzerine 2 lt sıcak suyu döküp şehriyeler pişene kadar kaynatıyoruz.
  2. Bir kasede yoğurt, yumurta, un ve yarım bardak suyu karıştırıyoruz. Tenceredeki sudan yavaş yavaş içine ilave ederek karıştırıyoruz ki yoğurt kesmesin, sıcakla teması yavaş yavaş olsun.
  3. Ardından kasedeki terbiyemizi yavaş yavaş tencereye ilave ediyoruz. Bu arada kepçe ile çorbamızı sürekli karıştırıyoruz. 1-2 dk kaynattıktan sonra çorbamızın altını kapatıyoruz.
  4. Bir soslukta 2 kaşık tereyağ ve naneyi kavurup çorbaya ilave edip ve son olarak da çorbanın tuzunu ekliyoruz.


Afiyet, şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder