Salı, Mart 26, 2013

EV USULÜ TAVUK TANTUNİ


Hayırlı sabahlar صباح الخير



Sabahın bu erken saatlerinde hem işe gelip hem de kahvaltı edip işbaşı yapması zor ama bir o kadar da bereketli. Erken kalkmak benim için her ne kadar zorlayıcı olsa da bereketi ve insana kattığı huzurla hep “İyi ki erken kalkmışım” diyorum.

Hafta sonları 10’a 11’e kadar uyuduktan sonra gününün ne kadar da bereketli, dolu dolu geçtiğini iddia eden birini gördünüz mü? Genelde o saatlerden sonra kahvaltı yapıp, evi toplayıp, yemek yapmaya kalkışsanız bir bakmışınız vakit ikindiyi göstermekte. Ne gezip tozmaya vakit kalmış ne vakti başka türlü değerlendirmeye. Hafta sonu uykuya teslim edilmiş ve tekrardan mesai günleri başlamıştır bile. Üstelik pazartesi sendromunun aslında hafta sonları fazla uyumanın bir sonucu olduğunu iddia eden uzmanlar var. Yani eğer ki hafta sonları kerahet vaktinde uyku halinde iseniz o günün depresif bir ruh halinde geçeceğini ve pazartesi sendromunun da bu ruh halinin devamı olduğunu iddia ederler.  

Bununla ilgili Mustafa Ulusoy’un Pazar Sabahı Savaşları yazısı çok açıklayıcı. Hem dini anlamda hem de bilimsel anlamda kerahet vakitlerinde uyumak sağlık açısından zararlı bulunuyor. O sebeple erken kalkıyoruz ve erken yol alıyoruz inşallah. Depresyona girmiyoruz ve vaktimiz de bereketli oluyor Allah’ın izniyle. Bir taşla birkaç kuş birden :)


EV USULÜ TAVUK TANTUNİ


Bu yemeği iş dönüşü hızlıca ne yapabilirim düşüncesiyle yapmıştım. İki kişilik malzemeler vereceğim, kişi sayısına göre malzemeleri arttırabilirsiniz.

MALZEMELER
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı su
  • 3-4 adet biber
  • 3 adet domates
  • Tuz, kekik, pul biber
  • İsteğe göre lavaşın içine koymak için soğan, kızarmış patates, yeşil soğan, maydonoz


YAPILIŞI

Tavuk göğsünü incecik doğruyoruz.

İki yemek kaşığı sıvıyağ eklediğimiz tavaya alıp biraz kavuruyoruz ve ince kıyılmış sarımsağı ekliyoruz, kendi suyunu çekince 1 çay bardağı su ekleyip bu suyu da çekene kadar pişiriyoruz.

Ardından incecik doğradığımız biber ve domatesleri ekliyoruz. Tuz, pul biber ve kekik ekleyip tüm malzemeler pişince altını kapatıyoruz.

Ayrı bir tavada lavaşlarımızı arkalı önlü ısıtıyoruz. Lavaşların arasına tantunimizden koyup, dilediğiniz diğer malzemelerden de koyup rulo yapıp sarıyoruz.

Ayranın yanında güzel bir çalışan kadın yemeği :)

Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Elinize sağlık , tantuni çok hoş gözüküyor :))
    Tavukları bir gece önceden soslayıp bekletirsek
    lezzet emin olun ikiye katlanacaktır . Bu hali de
    eminim çok lezzetlidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Önerinizi bir sonraki denememde uygulayacağım inşallah.

      Sil