Hayırlı sabahlar - صباح الخير
Sabahın bu erken saatlerinde hem işe gelip hem de kahvaltı edip
işbaşı yapması zor ama bir o kadar da bereketli. Erken kalkmak benim için her
ne kadar zorlayıcı olsa da bereketi ve insana kattığı huzurla hep “İyi ki erken
kalkmışım” diyorum.
Hafta sonları 10’a 11’e kadar uyuduktan sonra gününün ne
kadar da bereketli, dolu dolu geçtiğini iddia eden birini gördünüz mü? Genelde o
saatlerden sonra kahvaltı yapıp, evi toplayıp, yemek yapmaya kalkışsanız bir
bakmışınız vakit ikindiyi göstermekte. Ne gezip tozmaya vakit kalmış ne vakti
başka türlü değerlendirmeye. Hafta sonu uykuya teslim edilmiş ve tekrardan
mesai günleri başlamıştır bile. Üstelik pazartesi sendromunun aslında hafta sonları
fazla uyumanın bir sonucu olduğunu iddia eden uzmanlar var. Yani eğer ki hafta
sonları kerahet vaktinde uyku halinde iseniz o günün depresif bir ruh halinde
geçeceğini ve pazartesi sendromunun da bu ruh halinin devamı olduğunu iddia
ederler.
Bununla ilgili Mustafa Ulusoy’un Pazar Sabahı Savaşları
yazısı çok açıklayıcı. Hem dini anlamda hem de bilimsel anlamda kerahet
vakitlerinde uyumak sağlık açısından zararlı bulunuyor. O sebeple erken
kalkıyoruz ve erken yol alıyoruz inşallah. Depresyona girmiyoruz ve vaktimiz de
bereketli oluyor Allah’ın izniyle. Bir taşla birkaç kuş birden :)
EV USULÜ TAVUK TANTUNİ
Bu yemeği iş dönüşü hızlıca ne yapabilirim düşüncesiyle
yapmıştım. İki kişilik malzemeler vereceğim, kişi sayısına göre malzemeleri
arttırabilirsiniz.
MALZEMELER
- 1 adet tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı su
- 3-4 adet biber
- 3 adet domates
- Tuz, kekik, pul biber
- İsteğe göre lavaşın içine koymak için soğan, kızarmış patates, yeşil soğan, maydonoz
YAPILIŞI
Tavuk göğsünü incecik doğruyoruz.
İki yemek kaşığı
sıvıyağ eklediğimiz tavaya alıp biraz kavuruyoruz ve ince kıyılmış sarımsağı
ekliyoruz, kendi suyunu çekince 1 çay bardağı su ekleyip bu suyu da çekene
kadar pişiriyoruz.
Ardından incecik doğradığımız biber ve domatesleri
ekliyoruz. Tuz, pul biber ve kekik ekleyip tüm malzemeler pişince altını
kapatıyoruz.
Ayrı bir tavada
lavaşlarımızı arkalı önlü ısıtıyoruz. Lavaşların arasına tantunimizden koyup,
dilediğiniz diğer malzemelerden de koyup rulo yapıp sarıyoruz.
Ayranın yanında güzel bir çalışan kadın yemeği :)
Afiyet olsun.
Elinize sağlık , tantuni çok hoş gözüküyor :))
YanıtlaSilTavukları bir gece önceden soslayıp bekletirsek
lezzet emin olun ikiye katlanacaktır . Bu hali de
eminim çok lezzetlidir.
Teşekkürler. Önerinizi bir sonraki denememde uygulayacağım inşallah.
Sil