Salı, Mart 19, 2013

SÜSLÜ KABAK SALATA


Esselamu Aleykum – السلامعليكم



Davet sofraları, çay saatleri için şirin mi şirin bir salata tarifim var sırada. Mutfakta biraz da eğleneyim, çocuğumla da bir şeyler yapabileyim diyorsanız buyurun tarifime;




SÜSLÜ KABAK SALATA

Malzemeler
  • 5 adet kabak
  • 3-4 kaşık sıvıyağ
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • 5-6 adet kiraz (cherry) domates (yıkandıktan sonra kurulanacak)
  • 2-3 siyah zeytin


HAZIRLANIŞI

Kabakların kabukları hasarlıysa önce soyup, sonrasında rendeliyoruz. 3-4 kaşık sıvıyağı tavada ısıtıp kabaklar iyice ölene kadar tuzunu da ekleyip soteliyoruz.

Sotelenmiş kabakları yoğurtla buluşturmadan önce ılınması gerekiyor. Yoksa yoğurt kesebilir.

Yoğurt, mayonez ve ince kıyılmış (dövülmüş) sarımsağı karıştırıp ılınmış kabakların üzerine döküp iyice karıştırıyoruz.

Kiraz domateslerimizi ikiye bölüyoruz. Salatamızın üzerine istediğimiz şekilde dizip, kürdan yardımıyla üzerine mayonezden noktacıklar yapıyoruz. Siyaz zeytinleri minik parçalara ayırıp uğur böceklerimiz için kafa J yapıyoruz. İster maydanozla, ister rendelenmiş kırmızı biber ve dereotuyla, isterseniz farklı bir şekilde diğer süslemelerini yapabilirsiniz. Resimlerdeki gibi bu salatayı 2 defa farklı şekillerde süsleyerek yaptım.

Afiyet, şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder