Hafta sonu kahvaltıları bizim için çok önemli. Hem kahvaltıyı ve sonrasında çay keyfini çok sevdiğimizden hem de hafta içi adamakıllı kahvaltı zevki tadamadığımızdan, daha bir önem veriyoruz hafta sonlarına.
Bu cumartesi de hızlıca gözden geçirdim dolaptaki malzemeleri. Baktım bir sürü bayat ekmek var, bunları değerlendirmek lazım. Normalde yemeyeceğiniz bir şeyi nasıl yenebilir hale getirirsiniz? Tabi ki sevdiğiniz şeyleri ekleyerek. Normalde pizzada domates sosu olur hamurun üstünde, ama bunda yok. Bu yalancı pizza ama çok lezzetli, ayrıca israfı da önlüyor :) Ben evde varolan şeyleri kullandım, domates ve sucuk vardı sadece, siz de elinizde ne varsa onu kullanabilirsiniz. Eldekilere kanaat etmek önemli.
Malzemeler ve yapılışı
- Yarım bayat ekmek
- 1 çay bardağı süt
- 1 yumurta
- Sucuk, domates, biber, zeytin vs.
- Üzerine rendelenmiş kaşar
- Tuz
- Ekmeği dilimliyoruz. Yumurta ve sütü bir kasede çırpıp, tuzunu ekliyoruz. Dilimlediğimiz ekmeklerin her iki tarafını da bu karışıma batırıp tepsiye diziyoruz (tepsiyi yağlarsanız iyi olur, ben unuttum :)) Üzerine domates, sucuk, biber, zeytin ne varsa dizip, en üste de rendelenmiş kaşar koyup 190-200°C fırında kaşarları eriyip biraz kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyetle yiyoruz inşallah.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder