Bunu neden daha sık yapmıyorsun diyen eşim, bir akşamda bu pastadan 5 tane yedi :)
Evet, eşimin tatlı canavarı olduğunu bir kez daha itiraf ederek tarife geçiyorum :)
Malzemeler
- 4 adet dikdörtgen tereyağlı milföy hamuru (Ben superfresh kullandım)
Kreması İçin
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 3 tatlı kaşığı pirinç unu
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 vanilya
Üzeri İçin
- Pudra şekeri ve Çilek
Yapılışı
Fotoğraflardaki gibi öncelikle dikdörtgen milföy hamurunu enine 3 eşit parçaya bölüyoruz. Fazla kabarmasını engellemek için bir çok yerini kürdanla deliyoruz. önceden ısıttığımız 180-200°C fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Krema malzemelerini vanilya hariç bir tencerede karıştırıp ocağa alıyoruz. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra vanilyasını da ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Fırından çıkıp ılınan milföyleri bıçakla ortadan ikiye kolayca ayırıyoruz. Alt katına kremamızdan koyup ince ince doğradığımız çileklerden üzerine dizip milföyün üstünü diğer yarısıyla kapatıyoruz.
Tüm milföylere aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerini pudra şekeri serpiştirip çilek ve dilediğiniz soslarla servis edebilirsiniz.
1 gün dolapta dinlendikten sonra servis edilmesini tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder