Salı, Haziran 25, 2013

Tavuklu Pirinç Salatası

 

Dün Fincanda Kakaolu Cevizli Topkek'imi hızlı hızlı yazarken hiç bahsetmemişim kandilden. Herkesin geçmiş Beraet Kandili mübarek olsun. Allah'ım inşallah tüm inanan mü'minleri beraetini sağından alanlardan eylesin inşallah.

Bol bol dua etmişizdir sanıyorum kandil akşamı.

Elhamdüllillah, sıcak evimiz yuvamız, huzurumuz var. Sabah sosyal medyada gezinirken İsrail'in yine Gazze'ye füze fırlattığını öğrendim. Bu nasıl bir zulüm ya Rab! Biz huzurlu evimizde elimizi semaya açıp dua ederken, Filistin'li kardeşlerimiz huzurun ne demek olduğunu unutmuşlardır bile belki de. Neredeyse her gün bomba sesleri, acaba başıma bir şey gelir mi korkusu, sevdiklerini kaybetmiş olmanın acısı, geride kalan yoksulluk, acılar, bir yığın dram... 

Sanıyor muyuz ki sessiz kaldığımız bu zamanlar yanımıza kar kalacak! Öyle değil malesef. Sesimizi çıkarmadığımız her an için, ölen, yetim kalan her çocuk için, evi yıkılan her din kardeşimiz için hesap soracak Allah bize. Neredeydin? Neden bu zulmü durdurmak için hiç bir şey yapmadın, yalnızca seyrettin? Nasıl Müslüman kardeşine yapılan bu zulme sessiz kaldın?

'' Bir haksızlık gördüğünüzde elinizle düzeltin, elinizle düzeltemiyorsanız, dilinizle düzeltin, dilinizle düzeltemiyorsanız, kalbinizle buğz edin. Buysa imanın en zayıf halidir '' Hadis-i Şerif

İşte o yüzden dostlar, elimizden ne geliyorsa bu zulme başkaldırmamız gerekiyor. Benim elimden hem kalbimden buğz etmek, hem dilimle buğz etmek geliyor ancak. Allah eksiklerimizi tamamlasın.

İsrail'i de ıslah etsin, etmeyecekse de en kısa zamanda kahreylesin inşallah.





Tavuklu Pirinç Salatası

Malzemeler
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tavuk göğsü ya da kemiksiz tavuk butu
  • 1 büyük boy havuç,
  • 1 kırmızı (kapya) biber
  • 2 adet salatalık
  • Dereotu
  • Maydonoz
  • Taze soğan (soğan yerine salatalık turşusu da kullanabilirsiniz)
  • Sıvıyağ, tuz, pul biber, nar ekşisi

Yapılışı

Pirinci 2-3 bardak suyla biraz diri kalacak şekilde haşlıyoruz.
Tavuğumuzu da küçük küçük doğrayıp, haşlıyoruz.
Havucu da küp küp (küçük küçük) doğrayıp sıvı yağla kızartıyoruz.
Salatalık, kırmızı taze biber, soğan, maydonoz ve dereotunu ince ince kıyıyoruz. 
Pirinçler, tavuk ve kızarmış havuçlar ılındıktan sonra tüm malzemeleri bir kaba ekleyip dilediğimiz miktarda sıvı yağ, tuz, pul biber ve nar ekşisini üzerine gezdirip, karıştırıyoruz.
Çay saatleri için ideal bir tarif. Salatalık turşusu eniştemin önerisiydi, gerçekten de bu tarif bekledikçe soğanın ağırlığını daha fazla hissettiriyor. O sebeple kokmamak için ve daha uzun süre tüketebilmek için soğan yerine turşuyu da tercih edebilirsiniz.
Afiyet, şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder