Yaz gelince aklımıza ilk düşen dondurma, karpuz, kavun ve ayran aşı çorbası oluyor. Artık sıcak ve yağlı hiç bir yemeği yemek istemiyoruz. Aslında kilo vermek için çok ideal bir zaman. Bol su içerek, hafif yiyerek formda kalabiliriz bu aralar :) Akşam eve gidince biraz ayran aşı çorbası, sonrasında bol meyve. İşte size bir yaz akşamı öğünü. Yeter de artar bile.
Ayran Aşı Çorbası / Soğuk Çorba
Malzemeler
- 1 su bardağı aşurelik bulgur
- 1 çay bardağı nohut
- 2 litre su
- Yarım 1/2 litre yoğurt
- Tuz, nane, zeytinyağı
Yapılışı
Düdüklü tencereye bulgur, nohut ve suyu alıyoruz. Kaynayana kadar orta ateşte, kaynayınca kısık ateşe getirerek yaklaşık 2 saat pişiriyoruz.
Pişen bakliyatın suyunu süzüp biraz ılınmasını bekliyoruz ki yoğurdu ekleyince kesmesin. Yoğurda biraz su ekleyerek açıyoruz. Kıvamı ayrandan biraz daha koyu olabilir.
Pişen bakliyata ayranımızı ekleyip tuz ve bol nane de ekleyip karıştırıyoruz.
Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra arzuya göre üzerinde zeytinyağı gezdirerek servis ediyoruz.
Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder